Steeds meer telefoongebruikers kiezen verstandig en besluiten om een telefoonhoesje aan te schaffen, als ze een nieuwe smartphone kopen. Maar een simpele zoektocht op internet naar een geschikt telefoonhoesje is alles behalve makkelijk te noemen. Het aanbod webshops is groot en het kaf van het koren scheiden is dus geen gemakkelijke opgave. Daarom delen wij in dit artikel een aantal handige en praktische tips die het aanschaffen van een iPhone 12 hoesje wat gemakkelijker maakt. Lees je verder?

Hardcase of siliconen hoesje?

Laten we beginnen bij het begin. Van welk materiaal moet het telefoonhoesje gemaakt zijn? Een simpele vraag waar jij antwoord op kunt geven, want dit is voor iedereen anders. Over het algemeen zijn de siliconen gsm hoesjes, ook wel softcases en TPU hoesjes genoemd, erg in trek. Door het flexibele materiaal hoef je namelijk niet bang te zijn dat smartphonehoesje snel kan breken, want dergelijke telefoonhoesjes zijn erg duurzaam. Uiteraard moet je dan wel kiezen voor een kwaliteitsproduct, zoals een telefoonhoesje van Casimoda bijvoorbeeld.

Een hardcase is gemaakt van hard materiaal, zoals bijvoorbeeld kunststof of leer. Het materiaal is niet buigzaam. Een hardcase backcover blijft over het algemeen beter zitten door het stevige, vormvaste materiaal. In de webshop van Leuke Telefoonhoesjes vind je een ruim aanbod telefoonhoesjes, elk met hun eigen voordelen.

Telefoonhoesjes met modieuze prints

Het spreekt voor zich dat het ook ook wel wat wil. En dan hebben we het met name over modemeisjes en dames die de modetrends maar al te graag volgen. Modetrends komen en gaan, en daarom moet jouw telefoon ook fashionproof blijven. Gelukkig ben je bij bovengenoemde webshops aan het juiste adres om een modieus smartphonehoesje te scoren. Zij geloven namelijk dat een telefoonhoesje meer is dan alleen telefoonaccessoire. Je kunt met een hoesje ook een fashion statement maken. En, dat kunnen wij moeilijk ontkennen. Niets is vervelender dan een smartphone, die je dagelijks meerdere keren uit je broekzak tovert of op tafel neerlegt, die er niet mooi uitziet. Bijkomend voordeel is dat je met een smartphonehoesje het uiterlijk van jouw smartphone een boost kunt geven.

Bescherming is noodzakelijk

Heb je al een leuk telefoonhoesje gezien? Houd dan ook zeker rekening met de beschermingsgraad. Er is niets vervelender dan een smartphonehoesje dat er wel leuk uitziet, maar niet de gewenste bescherming biedt. Als je een telefoonhoesje wilt kopen dat ook als portemonnee kan gebruikt worden, kun je het beste op zoek gaan naar een wallet telefoonhoesje of een bookcase. Precies, je opent zo’n hoesje als een boek. Aan de binnenkant kun je meerdere pasjes en briefgeld kwijt. Ideaal als je veel onderweg bent en geen zin hebt om een tas (of clutch) mee te nemen.

Bij een backcover telefoonhoesje wordt geadviseerd om altijd een screenprotector te kopen, want zo wordt het scherm van je telefoon ook beschermd tegen krassen, stoten en deuken. Wel zo prettig!