Dubai polariseert. Je bent er honderd procent voor of niet. Criticasters vinden het soms te blingbling. Teveel overdreven Las Vegas in de woestijn, overdaad aan weelde en teveel potsierlijke sprankelende fonteinen. Wie van deze overdreven luxe houdt, is Dubai ontegensprekelijk een onvergetelijke plek. Maar veel toeristen kiezen de laatste jaren voor een alternatief in het nabijgelegen land Oman. Slechts twee uur met de auto van Dubai verwijderd. In dit artikel ‘Oman, het nieuwe alternatief voor Dubai’ enkele hoofdredenen waarom het toerisme in het naburige land van Dubai aan een steile opmars bezig is.

In Oman gelden minder strenge moslimregels dan in Dubai

Het spreekt voor zich dat je dat je je lichaam bedekt wanneer je van plan bent om een bezoekje te brengen aan een moskee. Maar de moslimregels over kleding zijn er soepeler en minder strikt. Niemand zal er aanstoot aan nemen als je met je voeten bloot rondloopt. De hotels zijn net als in Dubai van uitstekende kwaliteit, maar minder patserig.

Voor een rustige romantische strandvakantie is Oman de ideale optie


Stranden in zowel Oman en Dubai zijn allebei heel mooi. Beide vakantiebestemmingen beschikken over betoverende. Voor wie de voorkeur geeft om een ontspannen strandvakantie te beleven, zijn de stranden van Oman een uitstekende uitvalsbasis. Romantische koppels en gezinnen met kinderen kunnen in Oman heerlijk ontspannen. Een hectisch nachtleven is niet aan Oman besteed. Nachtbrakers komen beter aan hun trekken in het bruisende nachtleven van Dubai. Daar staat tegenover dat er in Oman meer romantiek in de lucht hangt voor verliefde stellen.

Oman is het paradijs voor cultuurliefhebbers

Oman is ver verwijderd van torenhoge gebouwen en is een paradijs voor cultuurliefhebbers. Het land herbergt een scala aan unieke bezienswaardigheden waaronder de Grote Moskee en het historische fort Al Jalali in de oude stad van Muscat. Andere troefkaart is dat het een veilig land is.