Hoewel Nederland op dit moment rood kleurt op de kaart Europees gezondheidsinstituut, en andere landen hun regels kunnen aanpassen, kunnen we wel alvast voorzichtig vooruitkijken wanneer een vakantie naar het buitenland weer mogelijk is. In dit artikel behandelen we de populairste hotspots van Kreta.

Handig weetjes die je wilt weten

Wist je dat Griekenland bestaat uit zoveel eilanden dat ze niet eens meer weten wat het exacte aantal eilanden is? Tsja, misschien heeft dat wel te maken met het aantal dagen zonneschijn per jaar. Dat zijn er maar liefst 250! We willen liever op een strandbedje vertoeven van de zonnestralen dan op onderzoek gaan hoeveel eilanden Griekenland heeft. Grapje ;-)!

Paradijselijke locaties

  1. Restaurant Avli

Ben jij al bekend met restaurant Avli? Dan wordt het hoogtijd om dit restaurant op je bucketlist te zetten voor jouw trip naar Kreta. In dit restaurant, waar je een Griekse maaltijd kan nuttigen in een heuse binnentuin, verassen de koks je graag met één van hun specialiteiten. Tevens kun je een kookcursus boeken, zodat jij hun lekkere gerechten straks ook kunt gaan bereiden in je eigen keuken.

2. Restaurant Prima Plora

Liever uitzicht op zee? Dan kan het restaurant Prima Plora wellicht iets voor jou zijn! Uitzicht op zee lijkt een zekerheid op Kreta, maar dat wordt bij dit restaurant toch wel een next-level ervaring. Het restaurant heeft een chille lounge vibe en is door National Geographic opgenomen in hun lijstje en bezet de tweede plek.

Ga goed voorbereid op reis

Om goed voorbereid op vakantie te gaan, doe je er verstandig aan om een checklist te maken. Maak bijvoorbeeld een back-up van je foto’s, video’s en documenten. Als je deze opslaat op een externe harde schijf, zijn deze bestanden in ieder geval veilig gesteld. Plaats geen berichten dat je op vakantie gaat naar Griekenland, want hierdoor weten inbrekers ook dat jij niet thuis bent. Je wilt natuurlijk wel fijn thuiskomen! Tot slot kan een handig meeneemlijstje ook niet ontbreken. Heb je after sun, verzekeringspapieren, strandtas, rijbewijs en een pet tegen de zon in je koffer? Fijne vakantie gewenst!