De zomer van 2020 komt alweer snel dichterbij. Sneller dan menigeen zich realiseert. En dat betekent dat het tijd wordt om te bepalen hoe je dit jaar op reis gaat. Wordt het bergbeklimmen, een luie strandvakantie of zijn stedentrips juist hip? Volgen trendwatchers gaan de onderstaande reistrends het in 2020 helemaal maken. Dus doe er je voordeel mee!

Rust is het toverwoord in 2020

Na een periode van veel herrie en geschreeuw op de sociale media, ligt de focus in 2020 op rust en kalmte. De bucket lists zijn – net als de bucket challenges – even een gepasseerd station. Slomo en rust zijn de nieuwe toverwoorden voor vakantie. Blijf dus zoveel mogelijk op één plek, boek een stekje in de vrije natuur, bijvoorbeeld door te kamperen bij de boer. Of zoek een rustige locatie op waarbij je, zonder sociale media, even helemaal tot jezelf komt.

Een familiefeest met opa en oma

We leven in een jachtige tijd en wonen niet meer altijd, zoals vroeger, bij onze familie in de buurt. Eén of twee weekjes quality time met opa en oma is dan ook erg populair in 2020. Hierbij huen de grootouders een boerderij of grote woning en komen de kleinkids gezellig logeren. Eventueel blijven ook de ouders logeren, zeker als de kleinkinderen nog jong zijn. Voor zowel de kleintjes als opa en oma is dit natuurlijk een gaaf avontuur.

Locaties met veel wellness

Plekken waar je lichamelijk en geestelijk een opkikker krijgt, doen het komende zomer ook goed. Denk aan een yoga retraite in een Aziatisch land, lekker gezond eten en leven in een primitief dorpje op het Franse platteland of een ontspannen zen-reis naar Indonesië boeken. Maar wat je ook kiest als bestemming, onthoudt dat rust, regelmaat, genieten en ontspannen de echte kernwoorden zijn als je een vakantie gaat boeken voor de komende zomer of nazomer.