Een gave vakantie boeken, met veel activiteiten in een mooie omgeving, is vaak een dure aangelegenheid. Zeker als je een gezin hebt en naar een mooi land of vakantiepark wilt met voldoende activiteiten voor jong en oud. Reden genoeg om kritisch te kijken naar de kosten van je vakantie en te bekijken hoe je lopende het jaar extra geld kunt besparen. Met onze tips gaat je dat zeker lukken en houd je extra geld over!

De simpele, dagelijkse keuzes maken het verschil

Door dagelijks te letten op je uitgaven en activiteiten, kun je en hoop besparen en dat geld apart leggen voor je vakantie. Houd bijvoorbeeld aanbiedingen in de supermarkt in de gaten en maak altijd een boodschappenlijstje. Zo bezuinig je fiks op de kosten voor boodschappen. Verder kun je jezelf aanleren om voor kleine ritjes de fiets te nemen in plaats van de auto. Met name op kleien afstanden is het brandstofverbruik van auto’s hoog, dus valt er hier veel winst te behalen.

De vaste lasten omlaag brengen is meer dan profijtelijk

Kijk nog een keer kritisch naar alle abonnementen die je hebt. Vaak valt hier geldwinst te behalen. Vergelijk online energieleveranciers, verzekeraars, aanbieders van smartphoneabonnementen en luxeproducten. En ga dan voor de voordeligste aanbieder (waarbij je natuurlijk wel moet letten op kwaliteit). Wie hier de tijd voor neemt, bespaart al snel tientallen tot honderden euro’s op jaarbasis, die in het vakantiepotje gestopt kunnen worden.

Isoleer je woning op een slimme manier en bespaar flink

Geld besparen kan ook op de langere termijn door te investeren in isolatiemaatregelen. Bepaalde manieren van isolatie leveren snel winst op. Lucratief zijn met name het installeren van dubbel (HR++) of driedubbel glas (HR+++) of het inschakelen van een isolatiebedrijf voor spouwmuurisolatie. Vaak zijn er bij de gemeente subsidies verkrijgbaar voor deze verduurzamingsmaatregelen, waardoor je de geïnvesteerde euro’s nog sneller terugverdient.