Ga je binnenkort verhuizen en intrekken in een nieuwbouwwoning? Heb je een huis gekocht, maar is de keuken niet jouw ding en wel toe aan vervanging? Dan ga je ongetwijfeld het web afspeuren om inspiratie op te doen en een digitaal moodboard te maken. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg en delen we dé keukentrends van dit moment.

1. Marmer (is nooit weggeweest)


Een prachtige keuken met oogverblinding marmer werkblad? Of kan jij geen genoeg krijgen van marmer en mag deze stijl ook toegepast worden op de frontjes, kranen en muurtegels? Je kunt het niet zo gek maken, maar om de marmer trend kunnen we echt niet meer heen. We hadden al een ander artikel gewijd aan de marmer trend, met in het bijzonder marmeren telefoonhoesjes, maar ook de woonstijl wordt steeds vaker ondergedompeld in de marble style. Je kunt kiezen voor echt marmer, maar er zijn ook budgetvriendelijkere materialen/varianten, zoals composiet, kunststof met een geaderde tekening of keramiek. Wat vind jij van deze trend?

2. Een vleugje zwart?


Black is back en maakt toch wel steeds vaker onderdeel uit van een modern interieur, maar ook bij de landelijke interieurs zie je met grote regelmaat een donkere keuken in het huishouden. Het is stoer, mannelijk en eigenlijk nooit uit de mode geweest. Tegenwoordig wordt er ook vaker gekozen voor een combinatie van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een marmer werkblad gecombineerd met frontjes van donkerbruin, zwart eiken of notenhout.

3. Minimalistisch design


Less is more. In 2021 worden de kasten hoger. Als je kiest voor een lage plint, of een keuken met dun werkblad, krijgt de keuken in een handomdraai een minimalistisch uiterlijk. Natuurlijk is deze stijl ook praktisch, met name voor lange mensen.