Ons huis is ons thuis. We voelen ons er op ons gemak, komen er tot rust en we zijn omringt door onze favoriete spullen. Een mooi interieur draagt bij aan het thuisgevoel. Daarom richten we het liefst elke kamer in volgens onze eigen smaak. Maar sommige ruimtes in huis zijn iets moeilijker gezellig te maken, zoals de gang. Hoe maak je de gang een onderdeel van je interieur?

De gang

Bijna elk huis heeft wel een gang. Het is de doorgang vanaf de voordeur en het is de plek waar we onze jassen ophangen. Daardoor is het vaak ook een plek waar veel rommel kan ontstaan. En een plek die moeilijk gezellig te maken is. Gelukkig zijn er allerlei manieren om de gang wel onderdeel te laten worden van jouw interieur. Wij geven hier graag tips voor.

Zo wordt de gang onderdeel van jouw interieur

Kleur

Geef de gang eens kleur! Kies een sprekende kleur die deze saaie ruimte tot leven doet komen. Zorg dat deze kleur goed aansluit bij het kleurschema van de rest van het huis. Of doe eens wat anders en zorg dat de trap in een eyecatcher kleur wordt geschilderd. Zorg er dan wel voor dat de rest van de gang niet te druk wordt en kies bij voorkeur zachte kleuren.

Meubels

Kies de meubels voor de gang met zorg uit. Kies voor opbergruimte voor de schoenen, tassen en jassen en laat de kast ook zeker passen bij de rest van het interieur.

Accessoires

Dat de gang vooral een praktische ruimte is, betekent niet dat je het hier niet gezellig kunt maken. Een mooi schilderij, beeld of kleed kan al wonderen doen. Maak deze ruimte gezelliger met wat accessoires die passen bij de rest van het interieur.

Spiegel

Met een spiegel in de gang lijkt de ruimte al snel groter. Daarnaast kan een mooie, grote spiegel ervoor zorgen dat de gang echt onderdeel wordt van de rest van het huis door de magie van reflectie.