Het penthouse van Jennifer Lawrence staat te koop! Een leuk optrekje in New York voor degene die net de Postcodeloterij heeft gewonnen, of ergens anders nog twaalf miljoen heeft liggen. Tip: hou wel een party-budget apart, want dit huis vraagt om een feestje! En niet alleen een housewarming.

Voor jouw informatie: de actrice heeft het optrekje in 2016 gekocht voor 15,5 miljoen dollar en is daarom al aardig in prijs gezakt. De meeste tijd spendeert ze in Los Angeles en daarom is dit prachtige penthouse in Manhattan ‘overbodig’ geworden.

4073 superdeluxe vierkante meters in hartje Big Apple

De actrice die we kennen van Silver Linings Playbook, American Hustle en vooral The Hunger Games heeft een slordige 40 miljoen op de bank staan. Dus ze zal niet echt haast hebben met de verkoop. Maar het is natuurlijk zonde als de boel leeg staat: afgezien van de vijf badkamers, drie slaapkamers en buitenkeuken, bevinden zich in het appartementencomplex een zwembad, fitnessruimte en sauna. Een portier houdt ongure types buiten de deur en de conciërge houdt het gebouw netjes.

Rooftop feestje met uitzicht op de Hudson!

Zoals gezegd: houd wel wat geld apart voor wat vertier, want met een buitenkeuken, enorm dakterras en een schitterend uitzicht op de rivier de Hudson denk je maar aan één ding: een fancy rooftop party! Je zit niet voor niets aan de Upper East Side in Manhattan. Lekker glaasje bubbels onder de pergola, openhaard aan, en dan maar zien wat de nacht ons brengt. New York is niet voor niets The City That Never Sleeps.

En in de buurt?

De kater jog je er de volgende dag gewoon uit in Central Park, op steenworp afstand van je nieuwe paleisje. Culturele bui? Alleen al in dit stadsdeel van New York bevinden zich onder andere het Guggenheim Museum en het Metropolitan Museum of Art. En ja, je kent Manhattan natuurlijk ook van Wall Street, en niet te vergeten Greenwich Village: de wijk waar de koning der sitcoms Friends zich afspeelt, compleet met hun beroemde koffiehuis Central Perk.